Общинското кабелно радио в Горна Оряховица ще излъчва програмата си всеки делничен ден и в ефир

 

От 1 март Общинското радио на Горна Оряховица започва да се излъчва и в ефир. До края на месеца програмата му ще върви както по кабела, така и на честотите на радио „Резонанс“ 88, 9 MHz в интервала между 15 ч. и 16 ч. в делнични дни. Така жителите и на най-отдалечените кътчета в област Велико Търново ще могат да се информират какво се случва и във втората по големина  община в региона.
Водеща ще е Боряна Цветкова, която има над 10-годишен опит в електронни медии.

Боряна е била кореспондент на БНТ и Нова ТВ за областта, след това репортер и водещ на новините в TV7 и News7. В продължение на 3 г. е лице на новините в телевизия „Европа“.

„С радост приех поканата на председателя на Общинския съвет Димитър Николов да се присъединя към екипа на Общинското радио и да съдействам на медията. Имам сантимент и роднини в Горна Оряховица, където прекарах не малка част от детството си“, сподели Боряна Цветкова.

В програмата на Общинското радио ще бъдат включвани новини от общината и областта, информация за това как Горна Оряховица присъства в регионалния печат, репортажи, интервюта, по актуални теми ще гостуват събеседници на живо. Първият гост ще е кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

„За мен радиото е най-интелигентната медия. Със загубата на Силвия Димитрова загубихме един истински професионалист и приятел. С кмета инж. Добрев преценихме, че не бива да абдикираме от Общинското радио. Радвам се, че в рестарта на медията участва журналист от национален ефир от ранга на Боряна Цветкова“, коментира председателят на Общинския съвет Димитър Николов.

„ Като медиен човек през последните години тежко преживявам факта, че информационната среда в Горна Оряховица се профанизира и се измести във форумите и социалните мрежи. Общинското радио е още една от мерките, които Община Горна Оряховица ще приложи за публичност, достоверност, прозрачност и чистота на информацията. С PR-а на Общината Ренета Петрова имаме опит в радиожурналистиката и желанието ни е да използваме потенциала на Общинското радио. То е с над 60-годишна история. Традициите му задължават да продължим добрата практика, за да се ползва то все така с високо обществено доверие“, каза още Николов.

Самият той в продължение на 5 г. е работил в „Дарик радио – Резонанс“, бил е и редактор на „Дарик“ във Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!