Втора донорска ситуация в МОБАЛ и в страната! 29-годишен от Горна Оряховица, изпаднал в мозъчна смърт, спасява нуждаещи се от трансплантация

29 – годишен мъж от Горна Оряховица, изпаднал в мозъчна смърт, даде шанс за живот на хора, които се нуждаят от трансплантация.
Това е втора успешно реализирана донорска ситуация от началото на годината в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и в страната.
Донорската ситуация е реализирана благодарение на екипната работа на лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица и МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.
Младият мъж е бил приет с мозъчен кръвоизлив в реанимацията на общинската болница в Горна Оряховица. На 24 февруари, лекарите установяват клинични данни за мозъчна смърт, за което незабавно информират областният координатор по донорство д-р Сибила Маринова.
Пациентът е транспортиран в областната болница, където комисия от трима лекари, констатира мозъчната смърт.
Близките на младия мъж, който губи шанс за живот, решават да приемат той да стане донор и по този начин да бъдат спасени други хора, които се нуждаят от трансплантация.
На 25 февруари, тялото е транспортирано за експлантация от екип на болница „Лозенец“.
Лекарите, участвали в координирането на донорската ситуация, изказват огромната си благодарност към близките, които въпреки тежката загуба, намират сили и благородство, за да помогнат за спасяването на други животи.
Огромна признателност и към екипа на болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица за бързата реакция и колаборацията с координаторите по донорство, благодарение, на която няколко души получават шанс за нов живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!