Ролеви игри „Мистериите на Царевец”  ще се проведат на 3-ти март

0

Две ролеви игри „Мистериите на Царевец“ ще се проведат навръх 143-годишнината от Освобождението на България – 3 март. Атракцията е организирана от Escape room Logiscape („Лоджискейп“) съвместно с Регионален исторически музей – Велико Търново.

Играта включва в себе си различни елемети – участниците трябва да покажат отборен дух, да изпитат своите физически способности, да се справят с различни логически загадки, да проявят съобразителност. Действието се развива през XIII-и век, a за по-добра атмосфера и придаване на автентичност се грижат аниматори, сред които и професионални възстановчици.

В началото на XIII-ти век България е под постоянни външни атаки от латинци и ромеи, същевременно е разкъсвана от вътрешни интриги и поставена под напрежение заради нарастващата активност на богомилите. Изпълнете важната мисия да запазите сигурността в царството и… да оцелеете!, посочват организаторите.

Специално за празника екипът на Logiscape ще се погрижи да има изненади – актьорите ще са повече от обикновено, ще има и специални гости.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *