Вдъхновен от кампанията „Деца рисуват за деца“, Веселин Чамурков направи дарение на художественото училище в с. Русаля

Дарение на стойност 1500 лв. за художественото училище в село Русаля направи великотърновският предприемач Веселин Чамурков. Той предостави на талантливите деца, които са от социално слаби семейства акварелни и пастелни бои, бои за стъкло, картони, четки и моливи за рисуване, рамки, ножици, гуми и други материали и пособия за възпитаниците на уникалното учебно заведение във Великотърновска община.

По думите на предприемача, който от години работи с художници и произвежда рамки и гоблени за картини, повод за дарението е кампанията „Деца рисуват за деца“.

Както вече сме разказвали, инициативата бе на няколко великотърновски педагози, начело с преподавателя по музика Добрин Пелтеков и Фондация „Ген. Протогеров“. В нея участваха деца, които изработиха свои картини, пуснаха ги в продажба и само за два месеца успяха да съберат над  1700 лв. Със сумата ще бъдат закупени пособия а децата от училището.

 

Освен рисуване, кампанията обединява още няколко изкуства – музика, словотворчество, видео и фотография. На нея се отзоваха и десетки фирми от страната и чужбина, а тя бе подкрепена и от няколко знакови имена от българския шоу бизнес.

Дарението на Чамурков бе получено лично от мениджърите на училището Анимари Димитрова и Златко Златков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!