Изненада! Партията на Слави Трифонов смени спрягания за водач Момчил Иванов за областта с проф. д-р Андрей Чорбанов

0

 

С тази рокада формацията цели два мандата от IV избирателен район. Ще обърка много политически сметки

 

Водачът на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ за Великотърновска област ще е видният лекар проф. д-р Андрей Чорбанов. Това е доста изненадващо решение, след като основен двигател в областта на формацията на шоумена в последната година бе адвокат Момчил Иванов. За сега Иванов остава втори в листата, а това е директна заявка за два от осемте депутатски мандата от региона.

Проф. д-р Андрей Чорбанов е директор на департамент „Имунология“ в Института по микробиология на БАН. Той е хипер активен по темата с пандемията от COVID-19 , един от най-ерудираните медици и е отявлен критик на някой от решенията на Националния оперативен щаб.

Преди ден формацията на Слави Трифонов обяви приоритетите си за следващия управленски мандат в някой от най-възловите публични сектори. Той представи основните акценти в образование, здравеопазване, сигурност, енергетика, туризъм и т.н., както и водещите лица в листите.

Така битката за бъдещия парламент става все по-интересна не само в национален, но и в регионален план, където водачите на ключовите формации са ясни. Проф. д-р Андрей Чорбанов ще се изправи в челен сблъсък на местна почва със здравния министър проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ. Останалите водачи са Явор Божанков от БСП, Цветан Цветанов от „Републиканци за България“, Калоян Янков от „Демократична България“, Милен Михов от ВМРО…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *