Благородно! Третокласникът Георги Мирчев се отказа от подаръците за рождения си ден, събира средства за лечението на малката Нелис

 

 

С благодарен жест на дете трогва търновско семейство, научи „Болярски новини“. Третокласник от СУ „Вела Благоева“ се отказва от подаръците, а всички събрани  средства от партито за личния си празник Георги Мирчев ще дари за лечението на тригодишната Нелис Кедова.

Нелис се нуждае от средства, за да пребори заболяването

 

На връх националния празник Трети март, Георги ще стане на десет години. Той е поканил съучениците си на парти и ги е помолил да не му купуват подаръци, а отделените за празника пари ще бъдат събрани и дарени по сметката на Нелис, която се бори с коварно онкологично заболяване. Родителите на съучениците на Георги са известени за това от семейството му и са приели с радост идеята. Така почти целият трети „В“ клас на търновското училище „В. Благоева“ е съпричастен с проблема и инициативата на децата в помощ на друго дете, подобно на благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“.

Георги научил за болестта на Нелис от медиите и от дарителниците, които са поставени в много търговски обекти във Велико Търново. Трогнал се от трудната съдба на малкото болярче и сам проявил желание, разказаха близки на семейството му. Иначе малчуганът е като всички деца – обича футбол, туризъм и игри, но заляга и над уроците, защото е пълен отличник.

Отново публикуваме банковата сметка на Нелис, за да може читателите, които имат желание и възможност да се включат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!