Голямо мартенско дърво има Профилираната езикова гимназия

0
Единадесетокласничката Маринела Люцканова ще бъде посланик на Ирландия за един ден
Голямо мартенско дърво украсиха във фоайето на Профилираната езикова гимназия представители на Ученическия съвет. Традицията е поставена преди десетилетия с идеята на дървото да има и ръчно направени красиви експонати. Тази година на дръвчето има повече от 100, а точно на входа е поставена и близо двуметрова мартеница. Бяло-червените символи ще останат във фоайето поне две седмици.
  В навечерието на празника на Баба Марта дойде и новината, че единадесетокласничката Маринела Люцканова ще бъде посланик на Ирландия за един ден. В петък, 5 март, Маринела ще участва в работен обяд с ръководителя на дипломатическата мисия в София. Те ще обсъдят проект, по който Маринела работи заедно с Асоциацията на европейските журналисти, а седмица по-късно инициативата ще бъде представена на среща с вицепрезидента Илияна Йотова.
Маринела учи в паралелка с преподаване на английски и френски език, обича литературата и е носител на редица награди от престижни конкурси през последните години. Една от тях е от 2016-та по програма Еразъм. Признанието да бъде посланик за един ден тя извоюва след участие в конкурса за есе, организиран миналия месец от посолството на Великобритания у нас и посветен на Международния ден на жената – 8 март. По традиция право на участие имат само девойки на възраст от 14 до 18 години от цялата страна. 23 са отличените творби на тема, посветена на емоционалното състояние на хората от гледна точка на пандемията от коронавирус.г

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *