Цветан Цветанов представи листата си за Велико Търново. Дългогодишният пиар на ГЕРБ отива при „Републиканците”

Цветан Цветанов представи днес кандидатите за народни представители на ПП „Републиканци за България“ във Великотърновска област. Водач ще е самият Цветанов. Това е поредното му първо място в листа  във Велико Търново, като още през 2009 г. бе мажоритарният избор на жителите на областта.

Цветанов е вицепремиер и вътрешен министър в периода от 2009 до 2013 г. В следващите Народни събрания е председател на най-голямата парламентарна група, а в 44-то НС е председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност. В парламента неизменно представлява жителите на Област Велико Търново.

Втори е Стефан Дойкин, който е родом от Елена. Дойкин е учредител на ПП „Републиканци за България“, финансист, координатор на секторна политика „Финанси и управление на средства от ЕС“.  Той е на 34 години. Работил е като финансов съветник към Европейската комисия, консултант към Световната банка (Вашингтон), експерт по финансови инструменти и настоящ финансов консултант в областта на алтернативните инвестиции – частни капитали, хедж фондове и институционални инвеститори. Възпитаник на Лондонското училище по икономика и политика и Института за държавна администрация „Джон Кенеди“ в Харвардския университет.

36-годишният Борислав Ангелов е трети. Той е магистър по финанси, има и магистърска степен „Дипломация и международни отношения“, бакалавър по „Политология“. Търговски директор „Експорт“ е в Захарни заводи – Горна Оряховица. Четвърта е Вероника Сивриева от гр. Бяла Черква,  на 27 години, мениджър е в частна фирма. Пети е ветеринарният лекар д-р Красимир Кирилов, който е представител на Полски Тръмбеш в листата. След него е Фикред Ферадов, на 38 години – собственик е на търговски обекти и производствено предприятие в Павликени. На седма позиция е Пламен Маринов (35 г.) – предприемач, собственик на малък семеен хотел във Велико Търново и на автомобилен сервиз. Следва великотърновецът Пламен Атанасов – 37-годишен, мениджър продажби в национален телеком. Развива и собствен бизнес в сферата на ресторантьорството. Учителката в ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново Снежана Стефанова е на девета позиция. Десети е Мартин Димитров – 35-годишен, собственик на търговско предприятие. Следва 38-годишният юрист от В. Търново Андрей Маринов, който е главен експерт в район „Средец“ към Столична община Александър Петров е най-младият член на листата. На 21 г. – III курс студент по Изобразително изкуство във ВТУ. Следва Елка Петрова –служител в търговска фирма. На 14-то място е  Николай Драков, на 35 г. – областен координатор на ПП „Републиканци за България“, член е на екипа по електронно управление в партията. Специалист е по Информационни и комуникационни технологии, собственик на ИТ компания. Петнадесети е Иван Станев – предприемач в сектор информационни и комуникационни технологии, с висше образование „Международни икономически отношения. На последно място в листата е Деян Димов – 40-годишен, експерт по киберсигурност.

Голямата изненада, която Цветанов съобщи, е, че към екипа на „Републиканци за България” се присъединява дългогодишният пиар на ГЕРБ за област Велико Търново Габриела Игнатова, която беше на тази позиция повече от 10 години и буквално до преди дни не беше напуснала поста си. Работил съм с Габриела много добре, тя е професионалист и й благодаря за избора, каза Цветанов. Той подчерта, че нейното решение е смело, защото може да бъде подложена на натиск и коментари.

 

Цветан Цветанов подчерта, че сред приоритетите на „Републиканци за България” е изграждането на магистрала „Хемус” и пътя Русе – Велико Търново, за чиито проекти е имал личен принос като вицепремиер и депутат от Великотърновска област.

Около 38 години е средната възраст на кандидатите за народни представители на партията. Това са експерти, доказали се в професията си,  млади и интелигентни хора, заяви лидерът на „Републиканците”.

Сред другите акценти в политиката на „Републиканците“ е електронното управление. Цветанов цитира данни, че административните услуги в страната са 38 000, а само 5 % покриват стандартите на Европа. Съдебната реформа и решаване на проблемите в сектор „Земеделие” също са сред приоритетите на партията.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!