Шофьори с много високи промили алкохол са хванати от полицията, единият предизвикал катастрофа

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Районното управление на полицията в Горна Оряховица. Вчера в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 52-годишен мъж от с. Малко село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,54 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Двама други водачи, шофирали след употреба на алкохол, единият от които допуснал и ПТП, установиха служители на РУ – Свищов и Павликени. В петък в 04,25 ч. в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 30-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,67 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ.

Същата вечер в 23,40 ч. в РУ – Павликени е получен сигнал за произшествие на входа на с. Бутово, без пострадали. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил самокатастрофирал лек автомобил «Мазда», управляван от 33-годишен от Левски. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,81 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са започнати бързи производства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!