Спешна помощ в Горна Оряховица получи дарение от италианска фирма

0

Тук сме почти една година и се чувстваме като у дома си. Чрез това дарение искаме да благодарим на всички жители на Горна Оряховица, защото нашата генерална база с цялото ни оборудване е именно тук. Хората ни приеха топло, подкрепиха ни и се държаха много добре с нас. Това е нашият начин да кажем „благодаря“ и на всички българи. Преминахме една година, която беше доста трудна за целия свят, заради ковид. Ние също използвахме много често услугите на Спешна помощ. Вярвам, че точно в този момент даренията трябва да са за лекарите и медицинските сестри, които помогнат на първа линия, сподели при връчване на дарението Андреа Биджи от фирма „Бонати“.
Това дарение ще ни бъде от голяма помощ, защото ще подменим старото оборудване. Нещата, които имаме са вече амортизирани. Такова голямо дарение не сме имали от 2003 г. и затова сме много благодарни на фирма „Бонати“, обърна се към дарителите старши медицински фелдшер Иван Шишков. Той уточни, че през миналата година през спешния филиал в Горна Оряховица са преминали над 11 хил. пациенти и са посетени близо 6 хил. адреса.

По отношение на ковид – имаше известен застой, може би от мерките, които бяха взети, но сега отново броят на пациентите започва да се покачва. Само за вчера от тук са минали 10 човека, имаме случаи и днес и те няма да намаляват, но обстановката е такава, коментира старши фелдшер Шишков. Той увери, че медиците мат защитно облекло и предпазни средства, линейките ни са нови и оборудвани, остава проблемът с кадрите, които на моменти не достигат.
На предаването на дарението присъства и заместник-кметът на Общината Николай Георгиев, който благодари на дарителите. Всяка помощ е добре дошла, особено, когато е от сърце и идва от приятели. Вие винаги сте добре дошли в Горна Оряховица и в България, каза Николай Георгиев, който поздрави представителите на фирмата с днешния празник и ги закичи с мартеници.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *