Влагат почти половин милион лева в подмяната на напорен водопровод до четири населени места в община Свищов

0

След като днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев подписа споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството бе осигурен финансов ресурс в размер на 460 хиляди лева, с които Общината ще стартира изпълнението на обект „Реконструкция и рехабилитация на напорен водопровод на с. Драгомирово, с. Морава, с. Хаджидимитрово и с. Козловец“.

Осигурените средства са отпуснати целево от Министерство на регионалното развитие за авариен ремонт и са от тези за капиталови разходи по бюджета на министерството за 2021 г., програма 4 „Устройство на територията, благоустройство, геозащита, водоснабдяване и канализация“.

Голямата загуба на вода, която надвишава 80%, е причината министерството да отпусне средствата за реконструкция и подмяна на напорния водопровод към четири от най-засегнатите населени места в Общината, а ремонтът ще стартира в най-кратки срокове, тъй като още в края на м.г. е избрана фирмата изпълнител.

Благодарение усилията и ангажираността на МРРБ за подобряване водоснабдяването на населените места, община Свищов ще реши един от сериозните ВиК проблеми на територията си.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *