Коалиция „Демократична България – Обединение“ регистрира кандидатите си за парламентарните избори на 4 април

 

Четирима юристи, трима лекари, предприемачи, икономисти, журналист и общественици са сред кандидатите за народни представители от коалицията за IV Многомандатен избирателен район.  40 години е средната възраст на кандидатите, като най-младият от тях е на 25 години, а най-опитният – на 66.

„Изградихме един силен отбор от професионалисти, хора с безспорен авторитет и лични качества, които са добре познати в цялата област. Намерихме баланса между опита и младостта. Мотивирани сме за победа“, коментира водачът на листата. Ето и всички кандидати:

  1. Адв. Калоян Янков – адвокат в Софийска Адвокатска Колегия, управляващ съдружник в кантора „Янков и Ко“, специализирана в областта на дружественото и вещното право, и гражданския процес. Семеен с едно дете. Общински съветник във Велико Търново. Член на националното ръководство на „Да България“.

2 Адв. Людмила Илиева – адвокат от 20 г. занимава се с гражданско право, втори мандат общински съветник в Горна Оряховица, семейна с две деца. Член на националното ръководство на ДСБ.

3. Д-р Мавроди Калейнски – акушер гинеколог, дългогодишен общински съветник от Велико Търново, председател на общинската организация на ДСБ в старата столица.

4. Любомир Марков – предприемач, който от 15 години развива компания главно в областта на туризма. Семеен с едно дете.

5. Д-р Елена Чамуркова – журналист, писател, доктор по политология, магистър по български език и литература. Общински съветник във Велико Търново, семейна с две деца, зам.-председател на Националната структура на ДСБ Жени.

6. Константин Ангелов – роден в Свищов, бакалавър по приложна лингвистика от ВТУ, студент по магистърска програма „Бизнес управление и администрация“ на Специализирания институт по Франкофонията по администрация и мениджмънт и университета в Нант. Стипендиант на белгийската правителствена организация „Wallonie-Bruxelles International“.

7. Димитър Петрушев – икономист, основател на проекта „Наеми дърво“. С  над 15 години стаж в публичния и неправителствения сектор в сферата на Местно икономическо развитие, Управление на инвестиционни и социални проекти, Развитие на местни общности, Икономическа интеграция на социално маргинализирани общности, Оптимизация на системи за разделно събиране на отпадъци!  Занимава се с частен бизнес.

8. Адв. Сева Памукчиева – магистър по право от ВТУ. Обучавала се е по програма Еразъм в Universität Trier в Германия. Адвокат от 2018г. във Великотърновската адвокатска колегия. Работи основно в областта на гражданското право и гражданския процес.

9. Владислав Иванов – предприемач. Собственик на фирма, която се занимава с производство на керамични изделия и съдружник във фирма за производство на хранителни добавки за здравословен начин на живот. Семеен, с две деца.

10. Стелиян Маджаров адвокатски сътрудник. Бакалавър по специалността „Български език и история“, магистър „Счетоводство и контрол“, Магистър по организация и управление на туризма, в момента е петокурсник по право във ВТУ и докторант по политология. Семеен с две деца

 

  1. Ивайло Вълчев – има квалификационна степен учител по философия, магистър е по „Политология, Дипломация и Национална сигурност“, работи като Мениджър в Овергаз Мрежи.  Семеен с едно дете.

12 . Светлозар Влайков – През 1983 г. постъпва на работа като асистент по История на руския литературен език в катедра «Руски език» към Филологическия факултет на ВТУ. От 2007 г. е  щатен преподавател по църковнославянски и руски език към Православния богословски факултет на ВТУ.  Специализирал е в Московския държавен университет, Русия.

13. Д-р Христо Димитров – Завършил е  медицина в Медицински университет – Плевен през 1993 г., специалност Обща медицина през 2006 г. и докторантура по Обща медицина през 2019 г. в Пловдив. Общопрактикуващ лекар  е от 2000 г. Председател на Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Велико Търново. Семеен с две деца.

14. Елена Димитрова –

Преводач на свободна практика с немски и нидерландски език и вкус към превода на литература. Дългогодишен преподавателски опит във ВТУ и многобройни специализации в чужбина. Семейна, с три деца. Асоцииран член на Артгрупа „Дупини”, с която от 2012 до 2017 организира Международния симпозиум „ИЗКУСТВО – ПРИРОДА Габровци”.

 

  1. Даниел Неделчев – бакалавър, специалност „Социология“ от УНСС, изучавал е връзки с обществеността в СУ, магистър по политология към СУ „Св. Св. Климент Охридски“ , в момента е докторант. Собственик на компания в сферата на дигиталните технологии.

16. Д-р Цветозар Цачев – хирург със специалност „Урология“, работи в МОБАЛ. Участвал е в две работни групи под егидата на OEIS към NASA на САЩ, в които с международен екип е работил в областта на обмяната на веществата в организма в условията на дългосрочна експозиция на екстремни гравитационни условия

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!