ОУ“Димитър Благоев“ – В.Търново участва в състезанието Spelling Bee 2021

0
ОУ“Димитър Благоев“ вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Адриана Тодорова от 5А клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 01.03.2021г., като спелува правилно думата daffodil и победи Кристофър Стоянов от 4Б клас, който остана втори. И двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *