Водачът на листата на „Демократична България – Обединение“ за областта адв. Калоян Янков: „Ще улесним достъпа на всеки български гражданин до правосъдие и справедливост!“

 

 

„Правосъдието не е лукс, а конституционно право, и достъп до него трябва да има всеки нуждаещ се. За съжаление в момента България се нарежда измежду страните с най-високи съдебни такси – 4 % върху стойността на иска. Това прави достъпа до правосъдие ограничен до граждани и фирми с финансови възможности“.

Това заяви при откриването на официалната предизборна кампания на „Демократична България – Обединение“ адв. Калоян Янков, който е водач на листата за Великотърновска област.

Коалицията, която е под номер 11 в бюлетината за изборите на 4 април тази година, даде старт на кампанията със стилно представяне на водачите на листи и приоритетите в управленската си програма във виртуална среда и събитие, което бе излъчено на живо в социалните мрежи.

Основните акценти в програмата  са рестарт на правовия и демократичен ред, технологичен и енергиен напредък и развитие на човешкия капитал.

В следващия парламентарен мандат адв. Янков ще бъде основна фигура в първия приоритет. Той бе категоричен, че съдебните такси трябва да покриват само разходите на държавата, като същевременно размерът им следва да е нисък, по никакъв начин да не препятства упражняването на това право и да не тежи прекомерно на нуждаещите се.

„Управлението на ГЕРБ през последните години трайно ограничава достъпа до правосъдие, като вместо да се намалят, бяха увеличени част от съдебните такси и се ограничи съдебния контрол върху много административни актове. Нашата задача ще е да улесним достъпа на всеки български гражданин до правосъдие и справедливост и ние знаем как да го направим“, подчерта кампанията адв. Янков.

Лидерите на трите партии в коалицията – Христо Иванов (Да, България), Атанас Атанасов (ДСБ), Владислав Панев и Борислав Сандов (Зелено движение) представиха предизборната програма, която нарекоха Програма на надеждата.

 

Великотърновските кандидати за народни представители от „Демократична България – Обединение“ ще представят предизборната програма във вторник – 9 март от 11.00 часа в хана Хаджи Николи в старата столица.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!