Детски музеен кът обособиха в Исторически музей – Горна Оряховица

 

 

Детски музеен кът е част от експозицията на Исторически музей – Горна Оряховица. Така най-малките посетители, могат по по-лесен, достъпен и по-забавен начин да се запознаят с историята на родния си град.

Като част от детския музеен кът са представени антропологична реконструкция на детско погребение от крепостта Ряховец, както и образци от работата на Детската Археологическа школа. Представен е също и макет на праисторически вертикален стан и табло с графични изображения на тежести за него. Експонатите са разположени в зала Археология.

Малките посетители на Музея могат да се забавляват с голям магнитен пъзел за крепостта Ряховец, както и с нов – по-малък пъзел, свързан отново с историята на Горна Оряховица и знакови моменти и личности от миналото на града. Малкият пъзел е съвместно дело на Историческия музей и СУ „Вичо Грънчаров“, реализирана по проект по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ на Министерството на образованието и науката.

Детският кът е поредната инициатива на Музея, насочена към най-малките горнооряховчани. През летните месеци, заедно със своите родители те могат да се включат в „Семейни съботи в музея“. Проектът срещна много почитатели през последните години, когато малки и големи посетители преоткриват историята и традициите на родния край.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!