Жестоко пребиха и ограбиха възрастна жена. Единият извършител е задържан – 18-годишен, излязъл от затвора през февруари

0

Тежко престъпление е било извършено в стражишкото село Виноград. Там е била жестоко пребита и ограбена възрастна жена. Подробности по случая съобщиха днес на извънреден брифинг директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов, окръжният прорукор Христо Христов и наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

Инцидентът се се случил миналата вечер около 23.30 часа. Тогава в дома на 77-годишната самотно живееща жена проникнали двама. Те са влезли през незаключена врата. Били с качулки на главите, но лицата им били открити. За да не ги види жената, те метнали на главата й кърпа, нанесли й жесток побой и я съборили на земята, като със сила, по изключително брутален начин, смъкнали от ръцете й седем златни пръстена и раница със 600 лв. Вързали жената със сезал и я затворили в избата.

Тя успяла да се отвърже и да излезе и на сутринта около 7,50 часа подала сигнал на тел. 112. На място незабавно били изпратени служителите на Районното управление на полицията, които за няколко часа успели да задържат единия извършител. Той е от същото село, на 18 години, осъждан за кражби. През февруари е бил освободен от затвора в Ловеч, където излежавал ефективна присъда за кражба.

Възрастната жена е разпознала извършителя, с когото се били срещнали през деня. Направило й впечатление, че той се загледал в златните накити по ръцете й.

Вторият извършител се издирва. Процесуално-следственитете действия продължават.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *