Отново медали за ШК „Етър“!

 

През уикенда в миньорския град се проведе най-силният и масов открит турнир по ускорен шахмат у нас за последната година. 120 състезатели, сред които личаха имената на редица гросмайстори и международни майстори, легендарни ветерани и млади надежди, почти всичи шампиони за деца, юноши и девойки. Включиха се представители на 5 шахматни федерации. Специален гост бе министърът на финансите г-н Кирил Ананиев.

Състезателите на ШК Етър, Велико Търново защитиха традицията да се завръщат с отличия от подобни прояви. Златен медал до 12 години завоюва Мартин Кънчев. Сребърното отличие в същата възрастова група стана притежание на Антоан Амонс. Трудът, който полагат в тренировките се отплаща с такива резултати. С последните си изяви Мартин Кънчев се утвърждава като един от лидерите в тази възрастова група у нас. С резултата си Антоан Амонс покри изискванията за включване в международната ранглиста.

14-годишният Стилиан Ангелов стартира феноменално с реми срещу държавният шампион за мъже Мартин Петров! Показателно е, че това бе единствения „пропуск“ на Петров, който спечели турнира в Перник с последващи 6 победи. Съвсем малко не достигна на Стилиан за медал и той зае престижното 4 място в категория до 16 години. Неговият брат Кристиан е 7-ми в същата възраст. Той, както и Никола Великов, който е 8-ми до 14 години, загатнаха за големите си възможности в отделни партии.

Петър Симеонов проведе турнира уверено за 10-годишната си възраст. В последния кръг достигна до пряка среща за златния медал и само шанса го лиши от заслужено отличие. В крайното класиране той зае 5 място.

 

Отличното представяне на клуба бе увенчано от класирането на неговия председател. Майсторът на спорта Николай Йорданов спечели 4 партии, а 3 ремизира и зае 7-мо място в генералното класиране. Изпреварвайки редица гросмайстори и титулувани играчи, Йорданов се нареди сред призьорите в турнира.

„Продължаваме усилената подготовка за състезанията от държавния спортен календар, важен етап от която беше участието ни в Перник. Амбицирани сме и през тази година да защитим позициите си на един от водещите шахматни клубове в страната“, коментира треньорът Светла Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!