Симеон Вачков: „Крайно време е в Парламента да влезе представител на земеделския бранш! Човек, който познава проблемите и има решения за тях“

0

Симеон Вачков е кандидат за народен представител на „БСП за България” за Четвърти многомандатен избирателен район – Велико Търново. 36-годишният агропроизводител е четвърти в листата и е представител на гражданската квота.

 

Младият кандидат-депутат е роден в Свищов, но от дете живее и работи във Велико Търново. Магистър е със специалност „Финанси и счетоводство” в Стопанска академия „Д.А.Ценов“ – Свищов, има втора магистратура в Аграрния университет в Пловдив, както и допълнителна специализация в Московската селскостопанска академия “К.А.Тимирязев“.

Започнал пътят си като земеделец от наследен имот от 180 дка в Свищовско, след близо12 години упорита работа, той има обработваема зърнопроизводителна база от над 10000 дка в четири общини,както и овощни градини. Симеон Вачков ръководи екип от 25 човека, в основата на дейността му са над 2000 арендодатели на земеделска земя. Член е на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

 

 

 

Смятам, че моето поколение е вече достатачно зряло – морално, професионално и социално, за да получи правото  и отговорността да участва в управлението на страната. За това свидетелстват не само професионалните достижения на такива като мен, но и фактът, че Родината ни се намира в глуха линия и се нуждае от нови идеи, лица и нов опит.

Великотърновски регион е най-голямата житница на България след Добруджа. Абсолютно наложително е представителство в Парламента на човек, който познава до последния детайл всеки един проблем, и който има решение за него. От десетилетие (или поне аз не помня), човек от бранша да е бил народен представител.

Проблемите се много. Незабавно трябва да се направят и вземат  неотложни решения в този сектор на икономиката, които да се усетят по-най бързият начин от народа и от най-малкия производител, фермер или стопанин.

*Поземлените отношения са основен проблем, както и раздробяването на земята. Има 5,5 млн собственици на земеделска земя в България. Трябва да започне  да се работи по комасационен план, който не само ще се отрази върху големината на парцелите, а и ще ги събере на едно място. Така например собственик или наследник на 15 дка земя в дадено землище, в момента е разпръснат на четири места. След комасационния план земята му ще бъде на едно място.

*прилежаща инфраструктура и алтернативни пътища за земеделските машини са друг въпрос, който стои за решаване. По този начин машините ще спрат да рушат пътната инфраструктура, създадена за населението.

* и най-важният въпрос – общата селскостопанска политика на Европейския съюз.

Незабавно трябва да започнем да водим преговори, за да „спазарим”, казано на жаргон, най-доброто бъдеще за българското земеделие.  Достъп до земеделие за всички! В момента по официална статистика на ЕС 60% от хората, занимаващи се със земеделие,са на възраст над 55 години, а  40% от тях са над 65 годишна възраст. Трябва да се работи в посока младите хора да бъдат насърчавани да се занимават със земеделие. Аз съм ярък пример, за съжаление съм сред малцината. Започнал съм да работя в този сектор на икономиката на 23 години и вече имам над 12 години стаж зад гърба си.

Административните проблеми са много. Тежката бумащина спира много от младите хора да се занимават със земеделие.

Трябва да се работи за това законите, които се променят, от тук нататък да стигат до обикновения фермер. Чувствам се длъжен и отговорен да дам своя принос в това. Това е моята мисия.

 До тук беше с обещанията. Време е за реална работа и действия!

Десетилетия на идеологически и догматически спорове, обилно смесени с корупционни практики, доведоха България до това, че цифрите на икономическите показатели уж показват успехи, а всъщност трудовият народ тъне в безизходна бедност, младежта емигрира, образованието не образова, а  медицинската помощ е безпомощна.

Искам да получа вашия вот на доверие, за да вложа моя професионален опит и цялата си млада енергия за решителни и необратими промени в начина и целите на управлението на страната!

За да се приемат и прилагат закони не в името на отделни хора, а в името на трудовия човек!

За да могат младите хора да получат стимул да останат в България, където техните родители живеят благополучно, а бабите и дядовците им се наслаждават на спокойна и защитена старост.

Гласувайте за решителна и честна политика в името на трудовия човек с бюлетина №4 – БСП за България, преференциален номер 104!

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *