За ден 70 се заразиха с коронавирус, а четирима починаха

0

 

 

През последното денонощие на територията на областта са новодиагностицирани с COVID-19   още седемдесет случаи.

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: учител в СУ „Цв. Радословов“ гр. Свищов, персонал (1) в ДГ с. Царевец, община Свищов и педагог в ДГ „Райна Княгиня“ с. Недан, община Павликени, под карантина са поставени установените контактни лица и с предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детските градини и училището; преминаване от присъствено обучение към обучение от разстояние в електронна среда; недопускане в детските градини на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни заболявания, и др.

 

През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново (двама мъже, съответно на 61 г. и 76 г., и две жени, съответно на 59 г. и 67 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица. Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

 

Към 00:00 ч. на 10.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 8910 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 196 (195 първи дози и 1 втора доза). С втора доза са имунизирани общо 1328 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България. През седмицата продължава ваксинирането на изразилите желание за имунизация срещу COVID-19 лица от пациентските листи на общопрактикуващите лекари с ваксината COVID-19 Vaccine AstraZeneca, произведена от AstraZeneca. От 11 март 2021 г. стартира имунизирането на лицата, записани в Портала за ваксиниране срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *