Спектакълът „Are you alive?” гостува във Велико Търново

 

В събота, 13 март великотърновци и гости на града ще могат да се насладят на оригиналния спектакъл “Are you alive?”, чиято премиера беше на MOVING BODY FESTIVAL 2019 във Варна. Домакин на събитието е Залата (бул. България 29) в партньорство с пространство за култура ТАМ, а местата са ограничени.

Произведението е среща на въображенията на хореографа Искра Иванова, културолога Светлозара Христова, саунд инженера Виктор Проданов и дизайнера Стойчо Чакъров. Авторите определят спектакъла като движенческа творба-в-процес, в която зрителят е въвлечен активно и присъства видимо на сцената.

Представлението задава вечни въпроси, които обаче днес звучат с повишена трудност. Кой съм Аз? Какво ни прави будни? Какво ни движи? Накъде се движим? Имаме ли хоризонт и посока, която обединява нашите локални, национални, континентални пътища и която ни кара да се чувстваме „живи“? Имаме ли чувство за историческа мисия? С тези питания са свързани изследванията на пърформанса чрез хореографски подходи и звукови пейзажи.

През март спектакълът ще бъде представен в малки и големи населени места, сред които с. Руня, обл. Габрово; Долни Чифлик; Бургас; с. Воден, обл. Ямбол; Пловдив и София.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!