Христо Стоев, икономист, кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС:„Минимална заплата от 500 евро е напълно реална в следващия мандат“

0

Диалогът между предприемачите и държавата ще продължи да дава добри резултати

Христо Стоев е на 26 години, завършил е специалност „Предприемачество” в УНСС, магистър е по счетоводство и контрол във Великотърновския университет, преподава в Стопанския факултет на университета, работи в счетоводна кантора. Младият великотърновец се включва в предизборното съревнование с много мотивация и желание за работа.

„Чест и удоволствие е за мен да бъда в тази листа, не е самоцел. Кандидатите от ГЕРБ-СДС във Великотърновска област са успели, можещи и позитивни хора от всички обществени сфери, всеки един от тях достойно ще представлява Велико Търново и региона”, подчертава той.  Според Стоев избирателите ще оценят хората, които се борят по време на криза, работещи в реалната ситуация, даващи реални обещания. „Доброто управление на  ковид-кризата в България до момента е доказателство, че ГЕРБ-СДС имат капацитета да управляват в трудно време. Другите партии демонстрират опозиционно поведение, но не дават заявки за водачество. Доста удобна е позицията на опозиция, защото критикуваш, но не поемаш отговорност“, казва младият икономист.

Христо Стоев споделя, че заради кризата от Ковид-19 сме свидетели на една добра синхронизация между държавата и частния сектор. Подчертава важността на  програмите за подпомагане на малките и средни предприятия на Министерството на икономиката за запазване на работни места,  както и предотвратяването на фалити и несъстоятелност на  бизнесите, за няма допълнителна  безработица. „Това е добър пример за начина по който се осъществява управлението на кризата в България“ посочва  той и допълва, че тази тенденция  ще продължи, предвид  заложеното в управленската програма на ГЕРБ–СДС“, казваСтоев.

„Предприемачите, които са декларирали почтено своите доходи, получиха адекватни помощи”, отбелязва икономистът и подчертава, че въпреки кризата през изминалата година са декларирани рекордни приходи в ресторантьорството,  предвид и намаляването на ДДС ставката. Това е индикация, че добрият диалог  между държавата и предприемачите дава резултат. ГЕРБ не предвижда повишаване на данъците и ще отстоява тяхното запазване на досегашните им нива, а опитът от предходната година показа, че това е начин за изсветляване на  сектора, посочва още Стоев.

Според него е важно да се насърчават производителите и предприемачите, защото те създават БВП, затова трябва да се търси баланс между физическото и икономическото здраве. „Напълно е реалистично в следващия мандат минималната заплата да стане 500 евро, а средната – 1000 евро“, посочва икономистът. По думите му, при влизането в Еврозоната биха номинално нараснали доходите, но целта е повишаването на  стандарта на живота. „Работодатели, инвеститори, работници биха били по-спокойни в една държава с държава с много добри перспективи, като нашата”, посочи той.„Напълно вярвам в политиката на ГЕРБ за запазване на данъците и отстояване на настоящия модел на данъчна политика, защото е работещ и сигурен“, казва още Стоев.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *