Кандидатът за народен представител Георги Недев: Развитието на спортната инфраструктура остава приоритет на ГЕРБ

0

Изграждането на втора мултифункционална спортна зала и за полигон за хвърляне на диск и чук във Велико Търново е един от регионалните приоритети на кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС. Товаказа кандидатът за народен представител Георги Недев, който заедно с колегите си от листата Станислав Стоянов и проф. Любомира Попова се срещна с работници и служители от фирма за строителни дейности в областта на енергетиката. С това ще бъдат подобрени условията за тренировки на спортните клубове по хандбал, волейбол и баскетбол и за лекоатлетическите дисциплини. Присъстващите изразиха задоволство от темповете, с които се развива спортната инфраструктура в града в последните четири години, модернизирането на стадион „Ивайло“, изграденото футболно игрище до Спортното училище.  Георги Недев припомни, че само преди броени дни стартира обновяването на северните спортни зали на стадиона с финансиране от близо 400 000 лева, осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Проф. Любомира Попова допълни, че за да се откъснат децата от компютрите, те трябва да спортуват и да имат условия за това, а именно при управлението на ГЕРБ във Велико Търново и региона са изградени модерни спортни площадки и физкултурни салони в почти всички училища. Тя подчерта, че мерките на правителството за връщане и задържане на децата в училище дават резултат и коефициентът на обхванатите към началото на 2020/2021 учебна година ученици е с 11,78 пункта по- висок в сравнение с 2017 година.

Станислав Стоянов увери присъстващите, че в най-скоро време ще започне проектирането на около 2,5 километра ново трасе в района на южния вход на Велико Търново – от Южния пътен възел до разклона за Дебелец. Това е първата важна крачка за решаването на проблема с участъка„Присовски завои“. Планът е да се продължи четирилентовият път и с мостови съоръжения той да се включи в Южния пътен възел. По този начин трасето ще бъде изправено, то ще е четири ленти и ще минава над съществуващата в момента инфраструктура. Тя ще се рехабилитира и ще остане локално обслужваща за обектите около нея и Южната промишлена зона на Велико Търново. Планира се обществената поръчка за изработване на проект да стартира през месец май, като срокът за изпълнение ще бъде 100 календарни дни.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *