Затварят танцовите школи в Горна Оряховица, забраняват се и битпазарите

0

 

Нарастването на заболеваемостта от covid-19 е много стръмно. От 1 януари до сега в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са приети 179 пациенти с коронавирусна инфекция, като близо половината от тях са постъпили от началото на месец март. Починалите пациенти са 21. Смъртността е малко по-висока от миналата година. Данните бяха оповестени от управителя на здравното заведение д-р Иван Иванов на днешното заседание на Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. Срещата бе свикана от кмета на Общината инж. Добромир Добрев по повод нарастващата заболеваемост и след препоръки, дадени от Областния кризисен щаб.
Всеки пациент, който постъпва в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се тества с бърз антигенен тест. Съмнителните за ковид, постъпват в т. нар. триаж и им се пуска PCR тест. Ако и той е положителен се настаняват за лечение. Към момента пациентите с ковид инфекция в болницата са 35. Настанени са в Инфекциозно и Трето вътрешно отделения, а 5 от тях са в Интензивното отделение. Има възможност при рязко увеличаване на болните да бъдат разкрити още 42 легла в други две отделения. Ако има нещо положително, това е, че персоналът е на линия, тъй като повечето от колегите преболедува през есента, а голяма част се ваксинираха, информира д- Иванов.
На днешното заседание на общинския щаб по препоръка на Областния кризисен щаб бе решено да се преустановят репетициите и изявите на танцови школи и самодейни състави, осъществяващи дейността си към читалищата и на територията на имоти, общинска собственост считано до 31.03.2021г. При регистрирана 14-дневна заболеваемост в област Велико Търново над 300 на 100 хил. души население, директорите на училища своевременно да инициират преминаването на обучението в електронна среда, съгласно и при условията на Заповед РД 09-3158/11.11.2020 г. на министъра на образованието. Забранява се организирането и провеждането на бит пазари на територията на община Горна Оряховица считано от 15.03.2021г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *