Димитър Николов дарява заплатата си, за да идат горнооряховски акробати на Световното

0

Кандидатът за народен представител от Коалиция ГЕРБ – СДС Димитър Николов дарява месечното си възнаграждение на председател на Общинския съвет в Горна Оряховица в полза на 5 момичета от Клуба по спортна акробатика „Акро Нова“. Женската двойка Магдалена Тодорова и Елина Хинкова и тройката Ванеса Стойчева, Елеонора Помакова и Михаела Ганчева спечелиха място в националния отбор за Световното в Женева, Швейцария. За да играят горнооряховските момичета на световния квадрат обаче са необходими 16 800 лева. Родителите им не могат да поемат такъв разход и затова децата търсят подкрепа от всички горнооряховчани и от всички приятели на спорта.

Николов е сред първите, подкрепили мечтата на момичетата за световния подиум.

В момента съм в отпуск, за да спазя максимално законовите разпоредби. Не мога да участвам в работата на комисиите към Общинския съвет, нито в негови заседания, но всички знаят моето положително отношение към спорта и в частност към акробатиката, донесла световна слава и признание на Горна Оряховица.

Призовавам всички мои колеги, които са кандидати за депутати, да редуцират разходите си за политическа реклама и публичност и да подкрпят момичетата. Вярвам, че Общинският съвет в Горна Оряховица също няма да остане безучастен. Тъй като времето притиска клуба по акробатика и неговите състезателки, още в понеделник възнаграждението ми ще е в обявената банкова сметка, сподели Димитър Николов, припомняйки световната слава за Горна Оряховица, донесена от имена като заслужилия треньор Иван Стойчев, Снежана Андонова-Гавазова, Антоанета Киселичка, Теодор Великов и братята Мартин и Данаил Николови.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *