Полицаи от В. Търново и още шест дирекции разкриха депо за разпространение на наркотични вещества в цялата страна

0

Задържани са 7 лица, на четирима от тях са повдигнати обвинения, а мерките им за задържане са удължени на 72 часа

При проведена на 11 март 2021 г. съвместна специализирана полицейска операция за противодействие държането и разпространението на наркотични вещества от служители на ОДМВР – В. Търново и колегите им от ГДНП, СДВР и Областните дирекции в София, Пловдив, Ловеч и Благоевград са задържани 7 лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества на територията на цялата страна.

Извършени са претърсвания на 14 адреса на територията на В. Търново, София, Пловдив, Ловеч, Карлово, Свищов, Ботевград и Петрич. Задържани са 7 лица на възраст от 19 до 33 години от Свищов, Средец, Петрич, Сандански, Карлово и Севлиево. Иззети са над 23 кг. растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана, на стойност над 126 000 лв. и два автомобила, за които има данни, че са използвани за осъществяване на пресптъпната дейност, съобщи на брифинг директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов. Той обясни, че близо 22 кг. от намереното количество е установено в жилище във В. Търново, което се е използвало, като депо.

След доклад на материалите по случая в Окръжна прокуратура – В. Търново четирима от задържаните – на 22, 23 г. от Свищов, 27-годишен от Петрич и 33-годишен от Севлиево са привлечени, като обвиняеми. Мерките им за задържане са удължени на 72 часа, поясни наблюдаващия прокурор и заместник-ръководител на Окръжна прокуратура – В. Търново Цани Попов.  Работата подокументиране на престъпната им дейност продължава под наблюдението на прокуратурата.

През изминалата година 112 лица, занимаващи се с държане и разпространение на наркотични вещества са привлечени в качеството на обвиняеми, на 51 е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Внесени в съда са 71 досъдебни прозводства, като повечето от тях са приключили с осъдителни присъди, съобщи още Окръжният прокурор Христо Христов.

През 2020 г. на територията на област В. Търново са били иззети 20 кг. марихуана, 0,5 кг. метаамфетамин, незначителни количества хашиш и кокаин и 1889 стръка канабис.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *