Кандидатите от листата на ГЕРБ-СДС: Работим за здрави, образовани и социално подкрепени българи

0

„Минали сме през какво ли не, но последната година беше много тежка за всички. С увереност мога да заявя, че за толкова години министър като проф. д-р Костадин Ангелов не сме имали. Това е лекар, който вниква дълбоко в проблемите на здравеопазването“. Това каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС с номер 28 д-р Николен Стойнов на среща с жители в с. Ресен. Заедно с него в най-голямото търновско село бяха колегите му от листата на ГЕРБ-СДС проф. Любомира Попова, Станислав Стоянов, Росица Димитрова, Георги Недев, д-р Валентин Точков, Вероника Михайлова и Никифор Тодоров.

Д-р Стойнов заяви, че през последния мандат на правителството е подобрена материалната база в областните болници, намалял е отливът на младите специалисти към частните структури и чужбина, а държавните болници за последната година са станали по-атрактивно място за работа в сравнение с частните. „Във Великотърновската болница само в рамките на една година за подобряване на базата бяха отпуснати над 2 милиона лева. Чувствително се подобри материалното стимулиране на лекарите и на сестрите и санитарите. Такива ще бъдат и бъдещите политики в новия мандат, ако министър Ангелов отново поеме кормилото на здравеопазването“ , категоричен бе д-р Стойнов.

 

„Образованието е сред стратегическите национални приоритети на партия ГЕРБ, а като преподавател във Великотърновския университет, то е и моя лична кауза. И в следващия мандат правителството ще продължи модернизирането и обновяването на българските училища, защото децата са най-свидното и ценното, което имаме“. Това каза кандидатът за народен представител и областен управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

По-късно кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС се срещнаха и с жителите на още шест населени места в общината. Проф. д-р Попова припомни, че за новата учебна година правителството отпуска 35,6 млн. лева, с които ще бъде осигурена еднократна помощ в размер на 300 лева за семействата на всички първокласници и осмокласници, като по тази мярка няма доходен критерий. Тя добави, че само за четири години по Оперативна програма Региони в растеж в образователната инфраструктура в региона са инвестирани 22,1 млн. лева. „И както са казали мъдреците: Ако мислиш за една година напред, посей ориз, ако мислиш за десет години, засади дърво, но ако мислиш за 100 години напред – образовай хората. Аз ви уверявам, чеГЕРБ ще продължи както до сега да надгражда в това отношение, за да имаме умни, добри, възпитани и образовани деца. Призовавам ви на 4 април да ни подкрепите с номер 28, за да продължим с това, което правим за българските ученици“, каза още проф. Попова.

„Мерките за социална, здравна и образователна подкрепа ще продължат и в следващия мандат на управление на правителството“, заяви директорът на социалните дейности в Община Велико Търново и кандидат за народен представител Росица Димитрова. Тя поясни, че през мандата на ГЕРБ са били приложени успешно програмите за грижа в домашна среда, финансирани от правителството и европейските програми. „Мисля, че със съдействието на министър Костадин Ангелов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област  и усилията на социалното министерство ще успеем да направим това от което имаме нужда – а именно да развиваме политиката за изграждане на хосписи, защото в момента хората с тежки увреждания и тежко здравословно състояние имат нужда от 24 –часова медицинска грижа“, каза още Росица Димитрова.

Грижата за децата бе тема на разговор с присъстващите и за Вероника Михайлова – координатор на фондация „Искам бебе“ за Велико Търново. Фондацията от 14 години помага на двойки с репродуктивни проблеми в България, които по статистика са над 145 000. Като кандидат от листата на ГЕРБ-СДС Вероника Михайлова сподели за каузата, на която се е посветила вече 10 години като доброволец на местно ниво, а именно да помага на хората, които искат деца. Чрез програмата на фондацията вече има 65 родени бебета. Подпомогнати са финансово над 170 двойки в общината.

Политиките за младежта са водещи за досегашния общински съветник и настоящ кандидат за народен представител Георги Недев, който се ръководи от мотото, че създавайки добри условия за децата в образованието, трябва да има добри условия за спорт и здравословен начин на живот и счита, че трябва да продължи да работи за създаването на устойчиви политики в тази посока.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *