Среща с хора, за които синята идея е кауза, проведе в Павликени Димитър Николов

0

Среща с хора, за които синята идея е кауза, проведе днес в Павликени кандидатът за народен представител на Коалиция ГЕРБ – СДС за област Велико Търново Димитър Николов. На срещата Николов набеляза нови акценти, които, ако по волята на избирателя стане част от следващия Парламент, ще застъпи в работата си.

Домакините му възложиха конкретна задача, свързана с околовръстния път на Павликени, който трябва да изведе тежкотоварния трафик от града, споделиха болката си по темата лустрация. Обсъдиха също политиките за повишаване на доходите, децентрализацията на местните данъци и такси, избора на кметове и в най-малките населени места.

Историята на Димитър Николов със СДС е отпреди 2000 г. На срещата днес той припомни реплика на Стефан Софиянски, че клиентелизмът съсипва СДС. 20 г. СДС се чистеше от клиентелата, за да останат днес в него най-честните, почтени, грамотни хора, хора интелигентни, които трудно могат да бъдат облъчвани. Радвам се, че на втори избори ПП ГЕРБ и СДС излизат заедно, че тече процес на консолидация на автентичната десница, коментира кандидатът за народен представител.

Трябва да бъдем обединени около ценности. Виждам такава индикация, са наблюденията му.

Пред домакините си Димитър Николов, който е трети в листата, застана като човек с десен профил и ясно изразени консервативни ценности – Бог, Отечество, семейство. Потвърдиха го господа, с които ги свързва дълга история – сътрудничество и приятелство. Като Пламен Радонов например, с който се познават от времето, когато Радонов беше в изпълнителната власт, а Николов – журналист от типа камък в обувката. Още тогава ми каза да си остана такъв, какъвто съм, сподели Димитър Николов.

Днес Пламен Радонов определи Николов като полезен. Припомни, че всички негови журналистически материали са насочени към развитието на региона и на създаването на един по-друг вид мислене за Отечеството и Родината. Според Радонов на 4 април всички заедно можем да променим отношението към успелите хора. Хора, които сбъдват и така движат България напред.

Областният председател на СДС Мирослав Трифонов пък не спести наблюдението си, че Димитър Николов е постигнал всичко сам. Нещо повече – призна, че много рядко слага името си като гаранция за някой, но го прави за Николов. Според Мирослав Трифонов политиката има нужда от чисти и достойни хора, за да не враждуват граждани и политици.

След подобна оценка съм длъжен да поема ангажимент да се вслушвам още повече в хората и да работя за повишаване на доверието им в политиците, каза Николов.

СДС в Горна Оряховица застана категорично зад кандидатурата на Димитър Николов с ясното съзнание, че при него думите и делата вървят ръка за ръка, е оценката на общинския лидер на партията в Горнооряховско и общински съветник в Горна Оряховица Петър Гайдаров.

Петър Гайдаров е наясно, че имам ясна визия за развитието на региона. Потвърждавам думите му, че в мое лице областта ще има подкрепа за добрите идеи, каза още Димитър Николов.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *