Потресаващо! Умъртвени и горени животни край Обединение предизвикаха проверки от няколко институции

Кадри на умъртвени и в последствие горени крави, публикувани в социалните мрежи, потресоха хората. Кадрите са от преди около две седмици и са направени край пътя Велико Търново – Свищов в района на село Обединение.

Според местните хора става дума за животни от стопанството на местния фермер Румен Тодоров. Те подозират, че кравите са умрели по мъчителен начин, като са оставени без храна, а в последствие са запалени с гуми. Коментира се версията, че животните са вземани само заради получаване на субсидии и в последствие са оставени на произвола на съдбата.

Запознати сме със случая, на мястото край пътя и в самото стопанство на животновъда са направени съответните проверки, той е извикан за обяснения, ще бъдат предприети всички стъпки за изясняване на умъртвяването на животните. Това заяви за „Болярски новини” д-р Магдалена Димитрова, директор на Областната дирекция на Българската агенция за безопасност на храните. Тя отказа повече коментар, докато не приключат действията от страна на БАБХ.

В Районна прокуратура – Велико Търново все още няма подаден сигнал, но се очаква такъв да има днес или утре, съобщи говорителят на РП Тотко Тотев. Той потвърди, че проверка на мястото е извършена от служители на Районното полицейско управление в Полски Тръмбеш и местния ветеринарен доктор. Защо до момента прокуратурата не е уведомена, не е ясно.

Жителите на Обединение са възмутени не само от нехуманното отношение към животните, но и са силно притеснени от появата на зарази, защото костите и месото на животните се разнасят от чакали и кучета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!