В Горнооряховската болница разкриват допълнителни ковид-легла

Броят на пациентите с коронавирусна инфекция, приети в МБАЛ „Свети Иван Рилски”, надхвърли 50 при разкрити 43 легла в ковид отделенията. Това съобщи д-р Иван Иванов, управител на стационара. 18 от хоспитализираните са на интензивно лечение в ОАИЛ. До момента няма върнати пациенти, като такива се приемат по всяко време на денонощието.
Предстои разкриване на допълнителни легла, заяви още д-р Иванов и допълни, че лечебното заведение е обезпечено с медикаменти, кислород, защитни средства и др.
„Тенденцията за стръмно нарастване на броя на хоспитализираните и на тези, които са за интензивно лечение, които се удвоиха през последната седмица, е много тревожна и това е притеснително. Още повече, че за разлика от есента, когато болницата беше почти празна за други пациенти и хората бяха уплашени, и си стояха по домовете, сега не е така. Сега се лекуват пациенти във всички останали отделения и това създава допълнително натоварване на екипите, което пък се отразява на обслужването на пациентите с коронавирус.
Ако има нещо положително, това е, че повечето колеги преболедуваха през есента, част от тях се ваксинираха и затова сега са единични случаите на болни от медицинския персонал”, коментира д-р Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!