Две кражби разкриха служители на РУ – Павликени

 

Вчера в управлението е получен сигнал за кража на СD плеър от лек автомобил, паркиран пред жилище в Павликени. От проведените незабавни действия по разследването е установено извършителят – 16-годишен от с. Върбовка, с 22 регистрации в местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни. Инкриминираната вещ е установена и върната на собственика. Извършителят е задържан за 24 часа.

Същия ден в управлението съдействие е потърсила и жена от с. Върбовка. Тя обяснила, че от жилището й е извършена кражба на 350 лв., мобилен телефон и хранителни продукти. В хода на провдедените действия по разследването е установен извършителят – 19-годишен от с. Върбовка. Инкриминираните вещи са установени и иззети. Парите към момента не са възстановени. Извършителят е задържан за 24 часа. По двата случая са образувани преписки, които ще бъдат докладвани в прокуратурата.

Мъж с влязла в сила присъда, установиха служители на РУ – Г. Оряховица. Вчера при извършена проверка в централната част на железничарския град на 44-годишен мъж от с. Върбица е установено, че същият е с влязла в сила присъда «лишаване от свобода» за срок от 3 месеца на горнооряховския районен съд. Мъжът е предаден на служители от ОЗ «Охрана на съдебната власт» за привеждане в затвора в Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!