Началникът на НВУ участва в международна конференция за електронното обучението в условията на пандемия

0

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски” бриг. ген. Иван Маламов и доц. д-р на науките Елица Петрова, която е преподавател в катедра „Логистика на сигурността” участваха в Международна научна конференция на тема „Социални и потенциално вредни последици от пандемията“. Научният форум се проведе онлайн и беше организиран от Университета по военни науки във Вроцлав, Университета на Вроцлав и Педагогическия университет в Краков.
„За мен е гордост да участвам в това научно събитие, дори отдалечено. Вярвам, че силните отношения между университетите трябва да се поддържат и увеличават. Когато работим заедно, успехът е само на крачка. Всичко, което правим като лектори и изследователи, е насочено към изграждането на по-сигурен свят за настоящите и бъдещите поколения. Убеден съм, че целта на една академична общност е, че образованието на младото поколение трябва да бъде полезно за целите на практическата му реализация”, каза в словото си при откриването на конференцията бриг. ген. Маламов. И допълни, че мисията на Националния военен университет „Васил Левски“ е да изгради своите възпитаници морално, психически и физически, да ги формира като личности и лидери, способни да развиват и прилагат научни знания, да управлява публични и специални структури в мирно време и кризи и да участва в национални и многонационални проекти за поддържане на сигурността, запазване на мира и развитие на обществото.


„Международното и регионалното сътрудничество е жизненоважно за Обединена Европа, защото партньорството на различни нива води до генериране на нов тип взаимодействие. За нас е чест да установяваме и поддържаме отношения на сътрудничество в областта на образованието и обучението на младите хора. Това може да стане чрез прилагането на съвместни международни и регионални бакалавърски и следдипломни програми по различни специалности и споделяне на добрите практики в обучението, изпълнение на съвместни проекти и изследователски инициативи”, каза още бриг. ген. Маламов.
Началникът на Военния университет и доц. д-р на науките Елица Петрова представиха съвместната си презентация, на тема: „Концепцията за електронно обучение, глобалната пандемия от COVID-19 и отговорът на образователните системи в световен мащаб”. Те говориха за структурата на онлайн обучението в НВУ и за разликите с традиционното обучение. След това доц. Петрова направи и демонстрация на виртуалната класна стая, в която тя работи по време на пандемия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *