ГЕРБ не дели общините по политически критерий

0

„Надпреварата с политическите ни опоненти е само по време на избори. Ние се състезаваме, за да направим по-добър живота на всички български граждани. Когато народът демократично е избрал кмет от друга партия, ние го подкрепяме и работим с него. В Павликени благодарение на общите усилия на местната и изпълнителната власт са санирани училищата, строят се и се ремонтират пътища, основно се подобрява инфраструктурата“, каза премиерът Бойко Борисов. Той посети ремонтирания път III-303 между селата Михалци и Мусина, който е най-пряката връзка между общините Павликени и Велико Търново.

Над 11 млн. лв. е инвестицията от Републиканския бюджет в тази отсечка. 15 км от участъка вече са ремонтирани, като остават още близо 8 км.

Магистралата „Хемус“ ще минава само на 2 километра от града и с нейното доизграждане скоро целият регион ще се промени към по-добро, коментира премиерът Борисов. В тази връзка скоро ще стартира и доизграждането на обходния път на Павликени. Той ще изведе тежкотоварния трафик извън населеното място.

„В Павликени се радваме на добро отношение от правителството, имаме отпуснати средства за основен ремонт на улици и  подмяна на водопроводната мрежа“, посочи и кметът Емануил Манолов.

Досегашният заместник-министър на регионалното министерство Николай Нанков допълни, че край Момин сбор ще преминава магистралата „Русе–Велико Търново“, затова се предвижда разширяване на сегашния първокласен път I-4 до Старата столица.

През последните 4 години в ремонтни дейности на пътна инфраструктура на територията на област Велико Търново са вложени над 112 млн. лв.

 

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *