С футболното тренировъчно игрище до „Ивайло“ продължават инвестициите в спорта

Изграждането на тренировъчно футболно игрище на мястото на бившата ледена пързалка (западно от стадион „Ивайло“) е много важна бъдеща инвестиция в областта на спорта във Велико Търново. Около това мнение се обединиха кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов, Георги Недев и д-р Валентин Точков и ръководството на ФК „Етър“ ВТ, представлявано от Деян Куздов и Георги Марков.

В мандат 2017-2021 проектът вече е изготвен, благодарение на добрата комуникация между Общината и БФС, а финансиране се търси по целева програма на ФИФА. Ще се строи и подпорна стена около ул. „Йоновка“, за което също са осигурени средства, а техническото проектиране е на финал.

По време на управлението на ГЕРБ условията за професионален футбол и спорт във Велико Търново се подобриха значително – стадион „Ивайло“ е сред най-добрите в страната. Инвестирани бяха значителни средства – теренът е обновен, монтирано бе и най-ефективното към днешна дата в страната изкуствено осветление, нова е лекоатлетическата писта, ремонтирани бяха южните спортни зали. Пред Министерството на младежта и спорта бе защитен проект за реконструкция на северните спортни зали, където дейностите предстоят.

Също с финансиране от правителството на ГЕРБ бе изграден тренировъчният футболен терен „Трифон Иванов“ до Спортно училище „Георги Живков“, който също е с осветление. По проект на общината ще бъдат построени и трибуни за 200 зрители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!