ноември 27, 2022

„Чистата ми съвест е по-важна от всички присъди“ е темата на конкурс за есе и презентация, обявен от Окръжен съд – Велико Търново

Окръжен съд – Велико Търново организира ученически конкурс за есе и компютърна презентация на тема „Чистата ми съвест е по-важна от всички присъди“, като част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”, през учебната 2020 / 2021 г.  В своите творби учениците ще имат възможност да изложат своите разсъждения за съвестта – вътрешния съдия във всеки един от нас. Те ще могат да отговорят на въпроси като съществува ли съвест днес, каква е нейната стойност, какви са измеренията и спрямо разбиранията на всяко отделно човешко същество, спомагат ли законите за подклаждането на съвестта или тя е вродена човешка ценност.

В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас, като към материалите си те трябва да приложат трите си имена и информация за учебното заведение, в което учат, личен телефон и e-mail за връзка. Обемът на есетата не трябва да надвишава четири стандартни страници А4, с шрифт Times New Roman 12, а размерът на файла на всяка презентация не трябва да е по-голям от 15 МБ, във формат pdf, ppt, pps, pptx. Всеки автор има право да участва само с една творба във всяка категория. Материалите ще се приемат на e-mail vtos.pr@abv.bg в срок до 29 април (включително) 2021 година. Те ще бъдат оценяват от жури, съставено от съдии и съдебни служители от Окръжен съд – Велико Търново. Най-добрите от тях ще бъдат публикувани на интернет страницата на съда, а техните автори ще получат грамоти и материални награди. Награждаването ще се проведе в навечерието на Деня на българската писменост, просвета и култура – 24 май.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *