Шестима директори управляваха СУ „Вела Благоева“ днес

0
Виктория Маринова от XI клас, която е председател на Ученическия съвет, Габриела Иванова и Кирил Панев също от XI клас, Даниела Борисова и Мирослав Димов от XII клас и Дария Ковачева от XI клас на 157 гимназия с изучаване на чужд език “Сесар Вайехо” в град София бяха директори за един ден днес по време на инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“.
За пръв път Средно училище „Вела Благоева“ приема в инициативата ученичка, която е от друго училище. Дария Ковачева от 157 ГИЧЕ прекара близо 3 часа с връстниците си от Велико Търново в платформата Teams.
Коя е най-предизвикателната част в работата на българския училищен директор? Какви задължения и отговорности има? Как успява да упражнява контрол върху толкова много ученици? Как мотивира учителите и учениците? Това бяха част от въпросите, които учениците зададоха на директора Ангел Янчев.
„Трусове във властта“ на Алвин Тофлър бе книгата, която директорът препоръча да се прочете от младите мениджъри. Учениците споделиха, че планират да продължат образованието си във висши училища и да получат професионална квалификация като педагогически специалисти, лекар, английски език и култура.
“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта ѝ е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.
СУ „Вела Благоева“ участва в инициативата “Мениджър за един ден” за десета година.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *