Кандидатите от ГЕРБ-СДС: Автомагистрала „Хемус“ е шансът на Сухиндол за развитие, цените на имотите вече растат

0

Единственият шанс на Сухиндол да се развива е с построяването на АМ „Хемус”, която с всеки ден се приближава до Великотърновския регион. Изграждането на магистралата е национален приоритет на правителството на Бойко Борисов и заема основно място в новата управленска програма „България следващо поколение“.

Цените на земята и на жилищните имоти в региона на Сухиндол и Павликени се повишават стремглаво и това е само един от ефектите от строителството на автомагистрала „Хемус”. Искрено се надяваме, че следващото правителство ще продължи работата по големите инфраструктурни проекти за Северна България и няма да бъде направена нито крачка назад. И точно затова е важно да подкрепим ГЕРБ. Това заявиха жители на общинския център, които се срещнаха с кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС за 4-и МИР Станислав Стоянов, Росица Димитрова, Детелина Борисова и Венцислав Георгиев.

В пъти по-скъпи вече са парцелите в землището на с. Върбовка, до с. Патреш и край с. Паскалевец, където „Хемус“ ще се пресича с АМ „Русе-Велико Търново“,каза Венцислав Георгиев, който е заместник-председател на Общинския съвет в Павликени.

Особено важно за жителите на региона е да бъдат възстановени съоръженията за напояване. Земята е плодородна, капацитетът на язовир „Александър Стамболийски” е достатъчно голям и в общината зеленчукопроизводство може да бъде развито на много добро ниво, казаха фермери, които разчитат на ГЕРБ за продължаващите политики в областта на земеделието и селското стопанство. 606,3 млн. лв. извън оперативните програми през Плана за възстановяване и устойчивост са осигурени по програмата за изграждане, доизграждане и реконструкция на ВиК системите и пречиствателни станции за отпадни води за малките селища с население между 2 и 10 хиляди жители, отговориха Станислав Стоянов и Детелина Борисова.

Закриването на Дома за възрастни хора с деменция в с. Горско Косово, където работят много местни жители, беше друга от темите на разговорите. Това е изключително необходима услуга за цялата област. В изпълнение на стратегията за дългосрочна грижа ще бъдат изградени два нови центъра за хора с деменция с капацитет по 15 души, чието финансиране е гарантирано с европейски средства. Така ще бъдат запазени работните места и ще бъдат осигурени съвременни условия за потребителите, каза Росица Димитрова. Само от активността на общинското ръководство зависи развитието на социалните услуги в региона, допълни тя.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *