Знакови сгради в Павликени изгасват за „Часът на Земята“

0

 

 

Община Павликени ще се включи за поредна година в инициативата на природозащитната организация WWF – „Часът на Земята”, която обединява пазителите на околната среда от целия свят.

В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата на 27 март (събота) от 20:30 ч. до 21:30 ч., ще бъде изключено осветлението в сградата на Общинска администрация – Павликени, Исторически музей – Павликени и  Спортна зала „Йордан Петров – Графа”.

Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в над 7000 града от 180 държави. В последната събота на март милиони хора от цял свят традиционно ще изгасят осветлението в домовете си. Фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години

Община Павликени призовава повече съграждани да се включат в инициативата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *