С нова фалшива новина „Изправи се! Мутри вън!” удариха дъното

 

Мая Манолова и Татяна Дончева разпространяват нагла лъжа за здравния министър

 

Атаката с фалшиви новини по адрес на ГЕРБ продължава с пълна сила в медии и социални мрежи. Този път под прицела на изфабрикувания фейк е здравният министър Костадин Ангелов, който оглавява кандидат-депутатската листа на ГЕРБ във Великотърновска област. В опитите си да дискредитират усилията на правителството за противодействие на COVID кризата две от лицата на „Изправи се! Мутри вън!” Мая Манолова и Татяна Дончева разпространяват откровена лъжа относно научните степени на министър Ангелов.

„Министърът се оказа, че за една година е станал доцент и професор. Струва ми се, че това е белег за изключителна „управленска” сръчност, но едва ли за медицинска експертиза”, изрича Татяна Дончева в ефира на обществената телевизия, след което Мая Манолова споделя на фейсбук страницата си кратко видео с откъс от интервюто и гръмовно обявява: „Управляват ни калинки”.

Справка в Регистъра за академични длъжности и дисертации (nacid.bg) обаче ясно показва, че здравният министър е станал доцент през 2015 г., а професор – не една, а пет години по-късно. В регистъра са видни и всички статии в научни списания и поредици, както и доклади от конференции, с които са подплатени академичните постижения на Костадин Ангелов.

Здравният министър вероятно е под прицела на фалшивите новини, тъй като макар и да не участва в предизборната кампания, оглавява листата на ГЕРБ и СДС във Варна, където водач на „Изправи се! Мутри вън!” е самата Дончева.

Наглите лъжи се затвърждават като част от арсенала на партията на Мая Манолова и нейната „отровна” компания, след като тези дни, координирано с „Демократична България” и Васил Божков, разпространяваха фалшива информация, че управляващата партия предизборно раздава хранителни продукти на граждани.

 

Повече информация може да видите на:

Регистър за академични длъжности и дисертации https://ras.nacid.bg/dissertation-preview/41937

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!