Онлайн дейности по „Еразъм+“ провежда Профилираната езикова гимназия

 

 

Онлайн дейности се провеждат днес по проект на програма „Еразъм+“, в който ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ участва от септември 2018 г. Във виртуалната среща участваха директорът на училището Смилена Тодорова, един от нейните заместници Тошко Христов и учителят по история и цивилизации Драгомир Дачев. Партньори в „Градовете на Европа: огледала на миналото, образи на бъдещето” са учители и ученици от Франция, Литва, Румъния и България. Всяка държава се представлява от 3-ма педагози и 8 младежи. От ПЕГ са включени ученици, които изучават френски и английски език. Фокусът на проекта е поставен в направленията културно-историческо наследство, изкуство, икономика, стратегии за устойчиво развитие и кулинарни традиции.

Гренобъл и Букурещ бяха домакини на срещи съответно през ноември 2018-та и март 2019-та. През септември същата година Велико Търново посрещна своите гости от трите държави. Те участваха в редица дейности за опознаване на забележителностите на старата столица, бита и традициите на търновци през ХІХ и началото на ХІХ век. По време на престоя учениците бяха настанени в български семейства, а незабравими за тях останаха „Нощта на Самоводската чаршия“, „Фестивалът на занаятите“, 3D мапинг шоуто “Царевград Търнов”, тържествата за Деня на Независимостта, и спектакълът “Звук и светлина”.

Виртуален домакин на поредната заложена в проекта мобилност е Каунас. Срещата трябваше да се проведе през март миналата година, но заради пандемията бе отложена. Задачата на „гостуващите“ младежи е да се запознаят с миналото и настоящето на литовския град. Домакин на заключителната пета мобилност ще бъде Гренобъл. На нея ще бъде представена изложба с продукция на учениците от всички училища-партньори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!