Велики търновци „оживяват“, благодарение на съвременните технологии. Вижте уникалното видео!

Видни личности от историята на Велико Търново „оживяват“, благодарение на съвременните технологии. Автор на уникалния проект е известният фотограф Радослав Първанов.

След изключителните успехи, които пожъна публикацията „Историческите личности на Габрово оживяват“, реших да визуализирам и бележити българи, свързани с културната и историческа столица на България – Велико Търново, посочва авторът.
Колю Фичето, Стефан Стамболов, Борис Денев, Евгения Кисимова, Хаджи Николи, Моско Москов са само част от видните търновци, които „съживява“ Първанов.
Той използва Deep Nostalgia -услуга на генеалогичния сайт MyHeritage, която съживява с анимация стари семейни снимки. Системата използва AI техника за автоматично анимиране на лица в снимки.
В своя блог https://www.parvanov.org Радослав Първанов дава и подробна информация за всеки от известните търновци, като ползва данни от Уикипедия, Община Велико Търново, Регионалния исторически музей и блога Старо Търново.
Радослав Първанов е автор на много изложби, носител е на десетки награди за своята родолюбива дейност. Най-мащабното му дело е Националният проект „Аз съм българка!“, който е в три части. В продължение на няколко години младият творец заснема красиви български момичета в национални носии на фона на исторически и културни забележителности в красиви кътчета от страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!