Великотърновският театър кани публиката на пролетен галаконцерт

0

 

 

Екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново кани публиката на пролетен галаконцерт. Музикалният спектакъл „Пролетна магия“ е посветен на празника на старата столица и бе отменен заради въведените строги противоепидемиологични мерки в страната. Великотърновци и гостите на града ще могат да се насладят на галаконцерта на 7 април от 19 часа в голяма зала на МДТ.

Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването ще посрещаме публиката в театъра при 30 % пълняемост на салона и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки – физическа дистанция и задължителни маски, обясни директорът на културната институция Васил Вълчев.

Шедьоври на световната оперна и оперетна класика ще поднесе на ценителите на музикалното изкуство екипът на Музикално-драматичния театър. В бляскавия музикален спектакъл участва оркестърът на МДТ с концертмайстор Милена Байнова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Мирела Ябанджиева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев. Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Александър Баранов, който е започнал своята творческа кариера като оркестрант в МДТ, а сега покорява сцените в цялата страна като солист.

В програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Верди, Бизе, Пучини, Делиб, Щраус, Калман, Лехар, Бърнстейн, Уебър. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Той е познат на великотърновската публика от традиционните коледни концерти на театъра. Внимание в концертните му изяви заслужават изпълненията на рядко поставяни творби от български и чужди автори на фестивали като „Софийски музикални седмици”, „Пианисимо”, „Европейски музикален фестивал”, „Аполония” и др. Гост-диригент е на симфоничните оркестри на БНР, Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, Пловдивска филхармония, Плевенската филхармония, Симфониета – Видин, Варненско оперно-филхармонично дружество и др.

Билети за галаконцерта на 7 април от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *