Пациенти от целия регион се лекуват в ортопедичния сектор в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ – Горна Оряховица

0
Ортопедичен сектор в Хирургично отделение в МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица функционира от началото на т.г. Болницата работи по две клинични пътеки – „Средни оперативни процедури на долен крайник“ и „Средни оперативни процедури на горен крайник“, както и по две амбулаторни процедури – „Малки оперативни процедури в областта на долен крайник“ и „Малки оперативни процедури на горен крайник“. Секторът завежда специалистът по ортопедия и травматология хирургът д-р Валентин Василев.
„До момента са извършени ортопедични интервенции на пациенти от целия регион, насочени през Спешна помощ“, посочва д-р Василев. „Извършени са шев на сухожилие, интервенции след премазване на пръсти на ръка, след счупвания на определени кости на стъпалото, при луксация на раменна става, на лакетна става, луксации на пръсти на ръка и крак и др., с помощта и съдействието на д-р Стефан Донев“, допълва д-р Василев.
За д-р Василев, който пристига от София, регионът на Горна Оряховица е добре познат, тъй като започва кариерата си през 1979 г. като участъков лекар в Поликраище и лекува пациенти до 1983 г. Тук е първата му специализация- след завършването на Медицинския институт в София, до 1983 г. специализира в МБАЛ- Горна Оряховица „Акушерство и гинекология“.
Втората му специализация – „Ортопедия“ е в УМБАЛСМ „Пирогов“ от 1983 до 1988 г., където той работи като ортопед до 1993 г. След това д-р Василев работи като началник на Ортопедично отделение и след това завежда Клиниката по ортопедия и травматология в Медицинския институт на МВР. От 2010 до 2018 г. д-р Василев е началник на ортопедичното отделение в МБАЛ в Севлиево, а от 2018 г. е част от екипа на Хирургично отделение в болницата в Горна Оряховица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *