Димитър Николов: България се нуждае от политическа зрялост и работещи решения

0

В тази кампания се впуснах с професионалната си биография, енергия, интелект и експертиза.

Допълнително бях мотивиран от факта, че заслужих да попадна в обща листа с екип от ярки личности, лидери в своите професии. Проведохме интензивна кампания, залагайки на директния разговор.  Професията ми ме е научила да слушам внимателно хората.

Най-краткосрочната ни задача е да опазим здравето, живота и работните им места! Повече от всякога изпитвам респект към онези представители на бизнеса, които смело управляват риска и поддържат икономиката ни жизнена. Хората ни дадоха да разберем, че нямат нужда от политици, които чертаят разделителни черти помежду си, говорейки за мъст и реваншизъм. България повече от всякога се нуждае политическа зрялост и предвидим партньор, който да я преведе през бурята.

Продължавам да вярвам, че хората са най-ценният ни капитал. Вярвам, че частната инициатива е онази сила, която е в състояние да ни изтегли. Посягането към работещия данъчен модел е заплаха за формиращата се средна класа и финансовата стабилност на държавата. Вярвам, че с икономическото възстановяване ще настъпи и духовното пробуждане на нацията. В тази кампания  ми липсваше смисления разговор за България и региона. Опонентите ни побързаха да го запушат в социалните медии, да го принизят и опростачат. И ако социалните медии са полето, то фалшивите новини са основен инструмент в хибридните войни.

В новата история на България никога не сме имали проблем със свободата на изразяване, но свободата на словото изисква отговорност. Време е да затворим фабриките за фалшиви новини. В следващото Народно събрание ще работя за устойчив регламент в медийния сектор и ефективни мерки срещу разпространението на дезинформация.

Наясно съм, че когато си в очакване на дъжд, трябва да си подготвен и за калта, която трябва да изтърпиш.

Вярвам, че просперитететът на България ще настъпи тогава, когато сме готови да бъдем солидарни в успеха!

 

Димитър Николов,

журналист, издател и кандидат за народен представител 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *