Младши сержант Анастас Кехайов е национален шампион в гигантския слалом от военния шампионат по ски

С пълен комплект медали от Държавния военен шампионат по ски в Боровец се завърна младши сержант Анастас Кехайов, второкурсник в Националния военен университет „Васил Левски”. Курсантът се е състезавал в алпийските дисциплини и е шампион в гигантския слалом, а в слалома е четвърти, като е останал само на стотни от бронзовото отличие.
Общо осем курсанти, от които две дами, са защитавали честта на Националния военен университет в шампионата. Курсантите са се състезавали във всички четири дисциплини – гигантски слалом, слалом, ски бягане и ски ориентиране и са спечелили три отборни титли.
В общото подреждане в алпийските дисциплини при мъжете сержант Асен Донев, мл. сержант Анастас Кехайов и курсант Тодор Барганов са се преборили за сребърните медали. Мъжкият тим на НВУ е трети и в генералната класация. Ръководител на отбора е подп. Константин Павлевски.
Дамите, които са участвали в шампионата в Боровец, са ст. сержант Велина Личовска и ст. серж. Карина Димитрова.
Старшина Иван Дуков, младши сержант Дамян Карагьозов и курсант Георги Костов са трети в отборната класация при мъжете в дисциплината „Ски бягане” и пети в ски ориентирането.
„Около 90 бяха състезателите в шампионата, за който тази година успяхме да се подготвим по-добре от миналата зима. Благодарение на началника на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов, пристигнахме в Боровец по-рано и имахме четири дни на разположение да свикнем с пистите и да тренираме”, разказва мл. сержант Анастас Кехайов, който е от Смолян и кара ски от дете. Бил е състезател в зимните спортове, участвал е в национални шампионати, но най-голямото си отличие е спечелил именно като курсант на Националния военен университет „Васил Левски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!