Изборите в областта започнаха с проблем, очаква се спиране на машинното гласуване

0

 

С проблем стартираха изборите за народни представители в областта, съобщават от една от коалициите, които, според социологическите проучвания минават бариерата за влизане в следващия парламент. Според представители на тази коалиция листата е подредена различно от регистрираната. Това е забелязано при машинното гласуване и по-специално при преференциите. Подадена е жалба в РИК очаква се машинното гласуване да бъде спряно.

 

Иначе 209 099 са гласоподавателите във Великотърновска област, според сайта на РИК, които днес могат да упражнят правото си на глас. Те ще определят осемте народни представители измежду 241 кандидати за народни представители, излъчени от 30-те партии и коалиции, които се състезават за свое представителство в 45-то Народно събрание. Според РЗИ във Велико Търново карантинираните в областта, заради пандемията от коронавирус, са над 1 800 човека, като за тях ще бъдат разкрити шест подвижни урни, както и специални СИК в няколко от големите болнични заведения в региона. Тук може да видите къде:

Освен с хартиена бюлетина във всички секции с над 300 избиратели ще може да се гласува и чрез машини, а четири от най-големите социологически агенции ще правят екзит пол. „Болярски новини“ ще ви информира за всичко по-интересно от изборния ден.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *