Фестивалният духов оркестър ще носи името на маестро Николай Косев

Фестивален военен духов оркестър „Маестро Николай Косев” ще представя Националния военен университет „Васил Левски” във всички официални събития, празнични концерти и фестивали. Новата формация обединява Военния духов оркестър на НВУ и Военния духов оркестър на 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Фестивалният оркестър ще носи името на майор Николай Косев, който дълги години беше диригент на Военния оркестър на НВУ и председател на фондация „Международен фестивал на военните оркестри”.
Предложението оркестърът да носи името „Маестро Николай Косев” е на началника на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов и вече е утвърдено от министъра на отбраната.
От 2006 г. Националният военен университет „Васил Левски”, съвместно с Община Велико Търново и фондация „Международен фестивал на военните оркестри” е съорганизатор на Международния фестивал на военните оркестри. Фестивалният военен духов оркестър участва всяка година в този форум и предизвиква искрените аплодисменти и емоции на гражданите и гостите на Велико Търново. Музикалните им изпълнения са част и от празничната атмосфера в Деня на Независимостта на България – 22 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!