Медиците от МБАЛ-Павликени почетоха с минута мълчание и вой на сирени загиналите от Covid-19 свои колеги

0

 

Медиците от МБАЛ-Павликени почетоха с минута мълчание и вой на сирени загиналите от Covid-19 лекари, медицински сестри и здравни специалисти от цялата страна. Точно в 12:00 ч. дежурните от колектива на павликенската болница излязоха пред сградата и сведоха глави в памет на своите колеги. Медицинската общност в града също загуби един свой член през изминалата година. От ковид почина общопрактикуващият лекар д-р Радослав Паскалев специалист по вътрешни болести.

Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето – 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло.

„Благодаря за високия професионализъм, доброто отношение, търпението, силата и всичко, което давате от себе си в това трудно време“, обърна се към колектива управителят на МБАЛ Ренета Кръстева. Тя благодари на колегите си и на членовете на Общинския съвет, който подкрепя здравното заведение.

„На всички ни е много трудно пред тази неизвестна болест. Но разбрахме, че в годините сме изградили един чудесен колектив и взаимно се подкрепяхме. Пожелавам здраве на нашите съграждани и на целия ни екип“, каза още Кръстева.

„Пожелавам Ви по-често да срещате признателното отношение на съгражданите ни, да получавате високо обществено доверие и удовлетвореност от работата си“, поздрави медиците заместник-кметът на Община Павликени инж. Албена Петрова.

За да уважат празника, към колектива с поздравителни адреси и цветя се обърнаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и председателят на Общински съвет Павликени Христо Кавалски.

„Продължавайте да се борите така всеотдайно с коронавируса. Вие сте нашите ангели в бяло, затова вярваме, че скоро ще преодолеете и тази голяма световна криза. Бъдете живи и здрави“, каза Кавалски.

 

„Лично имах възможност да се възползвам от Вашите грижи и внимание. Съвестно изпълнявате своята мисия да спасявате нас, жителите на община Павликени, и се борите всеотдайно всяко денонощие“, каза и председателят на здравната комисия в ОбС Илийка Иванова.

Благодарност изразиха и заместник-председателят на ОбС Венцислав Георгиев, Ваня Антонова, Милка Христова, Цанко Цонев и психологът Марияна Добрева. Гостите бяха осигурили и почерпка, с която зарадваха целия колектив на лечебното заведение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *