Весела Лечева: „Очаквам персонална отговорност и нови органи в БСП!“

0

 

„За пореден път това ръководство на БСП търси формат за срещи с партийни представители, чрез които да получи индулгенция. В случая става въпрос за срещи с общински и областни председатели. Този формат е различен от ръководните ни органи и от него няма да произтекат легитимни решения”.

Това написа в страницата си във Фейсбук депутатът от БСП за България, събрал най-много преференции, Весела Лечева. По думите й тя очаква лично председателят да поеме отговорност къде е сгрешила и пред съпартийците си да признае личните си грешки, защото „когато търсиш вина у другите, първо трябва да започнеш със себе си”.

„Очаквам да признае за грешката си и при формиране на предизборния щаб, за който лично предупредих, че вътре няма хора, които имат опит и знаят как се печелят избори. Очаквам да признае и, че всички органи бяха избрани на един единствен принцип – лоялност към председателя. Очаквам да спре търсенето на “врага с партиен билет”. Очаквам и като лидер на европейска демократична партия да поеме персонална политическа отговорност за провала на тези избори”, заявява Весела Лечева.

По думите й сегашните партийни органи са узаконили непрозрачно и без дискусия скандални решения, нелогични листи и безпрецедентни намеси в решенията на местните структури.

„Тези органи нарушиха традиции, изграждани с десетилетия и съхранявали до момента партията. Грешките и неосъзнаването продължават с привикването в централата на областни и общински председатели – тези, които никой не попита преди изборите какво мислят за листите и програмата. Този диалог е закъснял, а форматът отново неподходящ. За пореден път са пренебрегнати и кметовете на БСП – тези, които са извоювали победа за партията по места и които реално знаят формулата за успех. Призовавам за нови общопартийни органи, които могат да преведат партията през кризата, в която се намира”, казва в заключение Лечева.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *