ЦИК обяви официалните мандати за IV МИР

 

Ясни са вече осемте депутатски мандата от Великотърновски избирателен район. Късно вчера ЦИК обяви разпределението по партии. По двама народни представители получават ГЕРБ-СДС, БСП за България и Има такъв народ. Съответно първата политическа сила в областта – досегашните управляващи имат 24% от гласовете на избирателите, БСП са втори с 21.99% от вота, а партията на Слави Трифонов е трета по резултат с 20.87%. По един депутатски мандат получават ДПС с 6.61% и Демократична България – Обединение с 6.03%.

В абсолютни гласове това означава, че за ГЕРБ-СДС са гласували 23 387 души, БСП е подкрепена от 21 432-ма жители на областта, ИТН – от 20 387 човека. Бюлетина на ДПС са предпочели 6 442 човека, а за ДБ – 5 878.

В неделя се очаква да се обявят и имената на депутатите от областта. До тогова водачите на ГЕРБ-СДС и ИТН – съответно проф. Костадин Ангелов и проф. Андрей Чорбанов ще трябва да решат кой район ще представляват в новото Народно събрание. Сигурните ни народни избраници са Димитър Николов от ГЕРБ-СДС,  Весела Лечева и Явор Божанков от БСП, адв. Момчил Иванов от ИТН, Мастън Мастънов ит ДПС и адв. Калоян Янков от Демократична България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!