Ученичка от Езикова гимназия е сред петимата лауреати на националната олимпиада по френски език

0
 Анастасия Кечева, ученичка в 12 клас в Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“  във Велико Търново е сред петимата лауреати на олимпиадата по френски език за учебната 2020/2021 година. Даница Христова от X клас има 89 точки и е на 6 място. С много добро представяне на олимпиадата по руски е и десетокласникът Даниел Ефремов.
 15 са възпитаниците на престижното великотърновско училище, допуснати до националния кръг на олимпиадата по испански. Това са осмокласничките Красимира Колева и Йоана-Преслава Тотева, Ина Матеева, Магдалена Бонева и Тихомир Узунов от IX клас, Ивена Ченова, Виктория Николова, Леонора Петкова и Деница Прокопиева от X, единадесетокласничките Виктория Владкова, Александра Младенова, Лора Ангелова и Мария-Елисавет Вурца, както и Елеонора Дончева, Никол Щиркова и Биляна Иванова от XII клас.
Допуснати до националния кръг на олимпиадата по немски са Ванеса Мюл от X и Есин Мехмедали от XI клас, знания по английски ще покаже дванадесетокласничката Валентина Блажева.
 Лора Ангелова и Георги Пенев са победители в националния кръг на Многоезичното състезание. И двамата показаха отлични знания в категорията втори чужд език – английски. Двамата учат в различни паралелки. Лора е с първи език испански, а Георги с немски.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *